Goedkope huismerken: hoeveel kosten basisboodschappen?
Ferry Ploeg PrijzenonderzoekerBijgewerkt op:14 oktober 2022
Wat opvalt in het prijzenonderzoek huismerken
- 1Prijsverschillen tussen supermarkten zijn groot
Er zijn grote prijsverschillen tussen de prijzen van basisboodschappen. Eén supermarkt is duidelijk de goedkoopste. Je bent daar 11% goedkoper uit dan het gemiddelde. Bij een andere supermarkt ben je 26% duurder uit.
- 2Het prijsverschil met A-merken neemt toe
Het prijsverschil met A-merken neemt toe. In 2018 was het verschil tussen A-merken en huis/budgetmerken 40%. Je kunt nu nog meer besparen met huis -en budgetmerken. Voor sommige producten loopt de besparing op tot meer dan 80%.
- 3Stijgende prijzen
Koffie, rijst en melk heeft bijna iedereen wel in huis. Ook deze basisboodschappen zijn flink in prijs gestegen. Bij een aantal producten zien we zelfs prijsstijgingen van meer dan 50%.
Ook dit jaar zien we dat Dirk aan kop staat. Die supermarkt krijgt daarmee het predicaat Laagste Prijs. Spar is het duurste voor huis -en budgetmerken. Met huismerken en budgetmerken bespaar je 50% ten opzichte van van A-merken.
Benieuwd naar de testresultaten?
Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.
Nieuw & interessant
- Test | 5 jul.
Test problemen bij pakketbezorging
Tijdens de coronaperiode kregen we veel klachten over pakketbezorging. Zijn er inmiddels minder problemen? We vroegen het aan ruim 20.000 panelleden en analyseerden de klachten. - Nieuws | 16 mei
Consumentenorganisaties dienen klacht in tegen Temu
18 Europese consumentenorganisaties hebben een klacht ingediend bij hun nationale toezichthouders tegen de Chinese webwinkel Temu. Volgens de consumentenbonden houdt Temu cruciale informatie achter en gebruikt het platform dark patterns om consumenten te beïnvloeden. - 7 mrt.
Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken
Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA). - 22 feb.
Webwinkels zonder achteraf betalen
Koop je iets online, dan moet je de optie krijgen om minstens de helft van het aankoopbedrag pas bij levering te betalen. Toch blijkt dat achteraf betalen bij een kwart van de onderzochte webwinkels niet mogelijk is.