Toeslagen
Toeslagen zijn financiële tegemoetkomingen in de kosten voor je zorgverzekering, huur of kind. Of je hierop recht hebt is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden.
Toeslagen zijn financiële tegemoetkomingen in de kosten voor je zorgverzekering, huur of kind. Of je hierop recht hebt is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden.
Pas op bij je aanvraag van een toeslag zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Bemiddelingsbureaus laten je onterecht betalen.
Het overlijden van je partner heeft invloed op de toeslagen. Wat zijn de belangrijkste gevolgen? En welke acties moet je ondernemen?
Vraag je je huurtoeslag niet aan? Dan krijg je niets.
Iedereen van 18 jaar en ouder met een inkomen tot €40.000, kan geld ontvangen voor de kosten van hun zorgverzekering. Je vraagt de tegemoetkoming aan bij de Dienst Toeslagen.
De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van niet-genoten kinderopvang tijdens de coronacrisis is rond. Ouders kunnen de vergoeding in juni of juli op hun rekening verwachten.
De kinderopvangtoeslag stijgt volgend jaar voor alle ouders. De vooruitgang is het grootst voor ouders met kinderen op de crèche.
Het kindgebonden budget gaat flink omhoog in 2019. Er gaat 500 miljoen per jaar extra naartoe.
Werken jij en je partner en gaat jullie kind naar de kinderopvang? Dan kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Wij leggen uit hoe kinderopvangtoeslag werkt.
Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
Laat geen geld liggen. Nog steeds lopen duizenden huishoudens toeslagen mis. We gebruiken de meest gemaakte fouten om je de beste tips te geven.
Denk je dat je misschien recht hebt op een van de toeslagen? Dan kun je een proefberekening maken. Ga aan de slag en laat geen geld liggen.
Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Kijk dan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
Is je aanvraag voor huurtoeslag afgewezen? Soms heb je door uitzonderingssituaties toch recht op (een hogere) huurtoeslag.
Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Toeslagen.
Het rapport 'Het verdwijnen van de blauwe envelop' is vandaag aangeboden aan staatssecretaris Wiebes. De Ombudsman stelt in zijn rapport dat de Belastingdienst burgers niet moet dwingen de digitale postbus te gebruiken.
De Belastingdienst maakt geen controlethema meer bekend voor de aangifte over 2015. Er zijn nog wel servicethema’s, maar de dreiging van extra controle daarbij is geschrapt.
Een grote meerderheid van de Nederlanders (61%) vult zelf de belastingaangifte in. Meer dan de helft (58%) daarvan doet dat meteen in de eerste week van maart, zodra de vooringevulde aangifte beschikbaar is.
Voor de vierde keer krijgt de Belastingtelefoon (0800-0543) een onvoldoende van de Consumentenbond voor kwaliteit: deze keer een 4.
Op dit moment is nog niet bekend wat de controle- en servicethema’s 2016 zijn.