7 snelle blender en staafmixer recepten
Sanne Jansweijer Expert blendersBijgewerkt op:15 januari 2024
Goed in pureren
Pureren werkt het best met een staafmixer en blender. Dat maakt deze apparaten bij uitstek geschikt voor het maken van:
- Smoothies
- Soepen (ook zeer geschikt voor het koken met restjes!)
- Sauzen op basis van groenten of fruit
- Spreads en dips
- Babyvoeding
Zachte ingrediënten
Staafmixers en blenders geven het beste resultaat als de ingrediënten zacht zijn voor je ze pureert. Kook harde groentes zoals broccoli, bloemkool, pompoen en wortels daarom eerst en pureer ze samen met wat kookvocht.
Groentes zoals paprika, uien, courgettes en tomaten kun je beter zacht laten worden door ze grof te snijden en dan kort te (roer)bakken. Daar wordt de soep of saus ook nog eens lekkerder van.
Op smaak brengen
Voeg peper, kruiden en specerijen toe voordat je het eten pureert. Maar voeg zout pas op het allerlaatste moment toe. Smaken worden sterker en veranderen door het koken, bakken en pureren.