icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pureren met een blender: duurzaam koken met restjes

Met een blender of een staafmixer wordt zelf koken een stuk duurzamer. Blenders en staafmixers zijn namelijk handig om restjes te verwerken, dus ideaal tegen voedselverspilling. 
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert staafmixersBijgewerkt op:25 november 2024

koken-met-blender

Duurzaam koken

De restjes die aan het eind van de week in de koelkast liggen, kun je prima verwerken in een zelfgemaakte soep, saus of iets anders. Je pureert ze gemakkelijk fijn met een blender of staafmixer. Zo voorkom je voedselverspilling.

Tips voor pureren

  • Kook harde groenten eerst. Dan zijn ze beter te pureren. 
  • Voeg vloeibare ingrediënten toe aan poederig voedsel en aan harde groenten of fruit. Dat pureert makkelijker. Pureren van kleinere porties of op een hogere snelheid helpt ook.
  • Maak groenten zoals paprika, uien en tomaten zachter door ze voor te bakken. Snijd ze grof en (roer)bak ze daarna kort. 
  • Gebruik geen erg vaste ingrediënten zoals brooddeeg of aardappelpuree.
  • Blijven er grote stukken over? Met een pulse-schakelaar geef je een kort stootje waardoor ze naar beneden zakken.

6 tips voor koken met kliekjes

 

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuws, acties en tips in je mailbox. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop en weet je wat je rechten zijn. Al 500.000 lezers gingen je voor.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren.