icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koekenpannen

Op zoek naar een koekenpan met een pfas-vrije bodem die niet snel aankoekt? Bekijk de testresultaten en ontdek welke koekenpannen het beste zijn.

Kies de beste koekenpan voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

Wat opvalt in de test koekenpannen

Grote verschillen in kwaliteit
Alle pannen in onze test hebben een keramische anti-aanbaklaag zonder pfas. Maar er zijn grote verschillen in kwaliteit. In het begin van de test doen ze het allemaal goed. Aan het einde is dat heel anders.

Netjes opbergen is belangrijk
Uit de test blijkt dat goed opbergen heel belangrijk is. Dit doen wij niet. Want bij normaal gebruik in de keuken lukt dat ook niet altijd. Sommige pannen kunnen hier beter tegen dan andere.

Vervorming bij hoge temperaturen
Aan het einde van de test treedt bij alle pannen een blijvende vervorming van de bodem op. Zelfs bij de pannen met een dikke, stevige bodem. Die gaat bol staan, waardoor je eitje naar de zijkant glijdt. Als hij tenminste nog glijdt. 

Antiaanbakpannen_openingsbeeld

Hoe wij koekenpannen testen

  • Aardappeltjes twee pannen
  • We selecteerden 13 koekenpannen van 28 cm met een pfas-vrije anti-aanbaklaag. Het zijn de pannen van grote merken als IKEA, Tefal en GreenChef. We kochten de pannen net als iedereen in de winkels of bestelden ze bij een webshop. In een professioneel lab werden ze intensief getest.

    • Anti-aanbaklaag
      We bakken 106 keer iets in elke pan. We geven op 3 momenten een oordeel over het anti-aanbakeffect.

    • Schoonmaken
      Na elke 5 porties beoordelen we hoe makkelijk de pan weer schoon wordt.

    • Gebruiksgemak
      We beoordelen tijdens de test hoe makkelijk de pannen zijn in gebruik.

    • Degelijkheid

    Lees meer over:
    Beste uit de Test en Beste Koop