icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt incassokosten zorgverzekeraars

Oproep
|
Betaalde je tussen 2019 en 2023 incassokosten aan je zorgverzekeraar(s)? Dan heb je mogelijk te veel betaald aan Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis. We zoeken uit of we deze incassokosten voor je kunnen terugvorderen.
babs van der staak

Babs van der Staak   WoordvoerderGepubliceerd op:17 oktober 2024

Nieuwsbericht-meldpunt-zorg-incasso-1200x800px

Wat is er mis?

De 4 grootste zorgverzekeraars, Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis hebben op een verkeerde manier incassokosten gerekend. Dat hebben verschillende rechters bepaald. Heb jij voor 2024 te maken gehad met incassokosten van je zorgverzekeraar? Dan kun je deze kosten mogelijk terugvorderen.

Je kunt je nu gratis gratis aanmelden bij Consumentenbond Claimservice. Zo kunnen wij zien om hoeveel gedupeerden het gaat. Je contactgegevens en de antwoorden op enkele vragen zijn op dit moment genoeg voor je aanmelding. Later vragen we misschien nog of je deze informatie kunt aanvullen. Bijvoorbeeld met je facturen en incassokosten.

Onze eisen

Wij strijden voor eerlijk incasseren. Daarom willen we dat de zorgverzekeraars alle ongeldige incassokosten terugbetalen aan gedupeerden.

Wat gaan we doen?

We willen de zorgverzekeraars overtuigen dat zij deze kosten moeten terugbetalen aan de gedupeerden. Als ze dat niet uit zichzelf doen, gaan we mogelijk procederen.
 

Meld je gratis aan

Of lees de veelgestelde vragen