Test vegan kaas
Aniek Aarsman Expert voeding & gezondheidGepubliceerd op:30 maart 2021
Test plantaardige kaas (plakken)
Wij zijn er bijna..
Wat opvalt in de test vegan kaas
- 1Ongezond
Veel verzadigd vet en weinig eiwit. Dat maakt de plantaardige plakken kaas uit de test ongezond. Ook bevatten ze vaak veel zout. Slechts 1 vegan kaas bevat minder zout dan gewone kaas.
- 2Vitamine B12 en calcium
Een goed plantaardig alternatief voor kaas is rijk aan vitamine B12 en calcium. Stoffen die ook in kaas gemaakt van melk zitten. De meeste van plantaardige kazen uit de test voldoen daar niet aan. In maar 2 producten zit voldoende vitamine B12.
- 3Smaak
De smaak van de plantaardige plakken kaas valt tegen. Twee producten vielen enigszins in de smaak bij het smaakpanel.
Conclusie
Geen van de geteste plantaardige plakken kaas zijn een gezond alternatief voor normale kaas. Ook wat betreft duurzaamheid valt het tegen. Enkele producten scoren wel goed op de hoeveelheid vitamine B12 en de hoeveelheid zout. Ons smaakpanel was geen fan van de plantaardige kazen. Er is dus nog een hoop ruimte voor verbetering bij fabrikanten.
Benieuwd naar de testresultaten?
Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.
Populaire artikelen
Maaltijdmixen: een smakeloze zoute hap
Een gerecht gemaakt met een maaltijdmix bevat in bijna driekwart van de gevallen ongezond veel zout.Eet je gezond met de lekkerste notenmix
Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.Visvervangers: niet zo gezond als echte vis
Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.Test gezondste roggebrood
In rogge zit veel meer vezels dan in tarwe. Maar let op, in roggebrood zit vaak minder rogge dan je denkt. Wij helpen je de echte vezelbom van puur rogge te kiezen.