icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

Test
|
Welke mozzarella is de beste keuze: mozzarella van buffelmelk of van koemelk? Onze 3 panels van in totaal 137 kaasliefhebbers testten 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s. Zij keken naar smaak, eiwit-, vet- en het zoutgehalte van deze kaasbollen.
thomas cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck   Expert voeding & gezondheidGepubliceerd op:27 maart 2018

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.

Wat opvalt in de test mozzerella

  1. 1
    Wat zijn de verschillen?

    Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Ook verschilt de kleur en een structuur van buffelmozzarella met de koelmelkvariant.

  2. 2
    Smaak

    Onze experts waren het er unaniem over eens: buffelmozzarella is lekkerder dan koemelkmozzarella. Van de 7 buffelmozzarella's waren er 2 duidelijk favoriet bij zowel de experts als het consumentenpanel. Eén koemelkmozzarella kwam behoorlijk dicht in de buurt van de smaakvolle buffelvarianten. 

  3. 3
    Is mozzarella gezond?

    Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse 48+ kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout. Koemelkmozzarella bevat gemiddeld het minste vet en zout en heeft een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Drie koemelkmozzarella’s horen daar niet bij, omdat die net iets te veel verzadigd vet bevatten. Buffelmozzarella bevat beduidend meer vet en zout en is ongezonder dan koemelkmozzarella. 

Welke mozzarella hebben we getest?

  • Albert Heijn Biologische buffelmozzarella
  • Albert Heijn Biologische mozzarella
  • Albert Heijn Mozzarella
  • Aldi Mozzarella
  • Don Gennaro Mozzarella di latte di bufala
  • Fattorie Garofalo Mozzarella di bufala Campana
  • Fresca d'oro Mozzarella
  • Galbani Mozzarella di latte di bufala
  • Galbani Mozzarella
  • Galbani Mozzarella organic (Bio)
  • Goldsteig Mozzarella
  • Ponte Reale Mozzarella die bufala Campana (Bio)
  • Jumbo Mozzarella
  • Lidl Lovilio Mozzarella di bufala Campana DOP
  • Lidl Lovilio Mozzarella
  • Monteverdi Mozzarella
  • Öma Mozza (Bio)
  • Trentin Mozzarella
  • Zanetti Mozzarella di bufala Campana DOP

Conclusie

De beste buffelmozzarella scoort een 6,4. De beste koemelkmozzarella scoort een 7,0. Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Volgens onze experts is buffelmozzarella dan ook onbetwist de betere variant.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Artikelen binnen Voedingstests

Populaire artikelen

  • zout-in-maaltijden-NB-1200x800px

    Maaltijdmixen: een smakeloze zoute hap

    Een gerecht gemaakt met een maaltijdmix bevat in bijna driekwart van de gevallen ongezond veel zout.
  • Header Notenmix 1200x800

    Eet je gezond met de lekkerste notenmix

    Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.
  • Visvervangers groepsfoto 1200X800

    Visvervangers: niet zo gezond als echte vis

    Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.
  • Roggebrood

    Test gezondste roggebrood

    In rogge zit veel meer vezels dan in tarwe. Maar let op, in roggebrood zit vaak minder rogge dan je denkt. Wij helpen je de echte vezelbom van puur rogge te kiezen.