icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Artikelen binnen dit onderwerp

  • WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen

    WhatsApp-fraude zorgt gemiddeld voor duizenden euro's schade per slachtoffer. Oplichters kunnen niet alleen bekenden nadoen in berichten. Ze kunnen ook de stem imiteren en soms WhatsApp-accounts kapen.
    11 november 2024
  • QR-code-fraude: tips en risico's

    Het gebruik van QR-codes neemt toe. Daarmee zien ook criminelen een extra kans op mensen op te lichten. Let net zo goed op bij QR-codes als op berichtjes met linkjes. Beide kunnen leiden naar nepwebsites om je (bank)gegevens te achterhalen.
    14 november 2024
  • Hulp bij online fraude

    Slachtoffer van online fraude of een vermoeden daarvan? Bekijk hieronder waar je terecht voor persoonlijke hulp.
    27 september 2024
  • Telefonische oplichting en spoofing

    Oplichting via de telefoon neemt toe. Criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als Amazon, bank, Fraudehelpdesk of politie. Ga niet in op de verzoeken om je computer over te nemen of geld veilig te stellen.
    14 november 2024
  • Microsoft helpdesk oplichting

    Wees alert voor oplichting door nep-medewerkers van Microsoft die je opbellen en aangeven dat je een computerprobleem hebt.
    11 november 2024
  • Nieuwe oplichtingstruc: robocalls van je bank

    Criminelen hebben een nieuwe oplichtingsvariant bedacht, waarbij ze zich voordoen als jouw bank. De oplichters gebruiken robocalls, automatische telefoongesprekken, om nietsvermoedende slachtoffers te misleiden en toegang te krijgen tot hun bankrekeningen.
    14 november 2024
  • Nep-winacties

    Via e-mail en social media worden nep-winacties verspreid die je geld kosten in plaats van opleveren. Hoe herken en blokkeer je ze?
    14 november 2024
  • Nepklantenservice

    Zoek je de telefonische klantenservice van Gmail of Amazon, dan beland je snel bij Indiase oplichters. Bekijk kenmerken en tips om oplichting te voorkomen.
    11 november 2024