icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voordracht kandidaten Bondsraad 2025

Nieuws
|
De Bondsraad, de algemene ledenvergadering van de vereniging Consumentenbond, heeft het voornemen 15 Bondsraadsleden te herbenoemen. De herkiesbare kandidaten worden, zonder tegenkandidaten, per 1 januari 2025 herbenoemd als lid van de Bondsraad.
babs van der staak

Babs van der Staak   WoordvoerderGepubliceerd op:10 oktober 2024

consumentenbond-bondsraad

Bekijk de lijst met herkiesbare kandidaten. De Bondsraad heeft bepaalde taken ten aanzien van het vaststellen van de jaarrekening, de begroting en de strategie. Ook benoemt de Bondsraad de leden van de directie en leden van de Raad van Toezicht. 

Voordracht tegenkandidaten

Leden van de Consumentenbond, die bezwaar hebben tegen de voordracht, kunnen tot uiterlijk 2 maanden na deze publicatie, dus tot 12 december 2024, 1 of meer tegenkandidaten voordragen. 

Een tegenkandidaat moet door tenminste 25 leden van de Consumentenbond worden voorgedragen. De leden beslissen vervolgens door stemming wie tot lid van de Bondsraad is verkozen (artikel 10 statuten en Reglementen Bondsraad).

Meer informatie

Voor meer informatie over de voordracht of de Bondsraad kun je terecht bij de afdeling Verenigingszaken via vereniging@consumentenbond.nl.