Tafeltje-dek-je maaltijden veel te zout
Gepubliceerd op:7 juni 2013
Van 13 tafeltje-dek-je instellingen werden 3 Hollandse maaltijden onder de loep genomen. Vooral de soep maakt de maaltijd erg zout. Ook de jus, die in sommige gevallen wel heel rijkelijk aanwezig was, kan er voor zorgen dat een maaltijd erg veel zout bevat. Consumenten kunnen dus beter matig zijn met de soep en de jus. Wat betreft de hoeveelheid groente scoren de meeste warme kant-en-klaar maaltijden redelijk tot goed en ook de hoeveelheid vet is bij het merendeel van de maaltijden redelijk.
Te veel zout schadelijk
De Consumentenbond voert al sinds 2007 actie voor minder zout in levensmiddelen. Jaarlijks overlijden 2200 mensen als gevolg van te veel zoutinname. De overconsumptie van zout werkt onder andere botontkalking en een hoge bloeddruk in de hand. En een verhoogde bloeddruk is weer gevaarlijk voor hart en vaten.
Lees ook:
Minister zegt concrete normen en monitoring zoutreductie in levensmiddelen toe
Oproep aan Tweede Kamer: houd minister Schippers aan zoutbelofte!