icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Camper-claim

Heb of had je een camper met een (Fiat) dieselmotor?

Fiat en andere fabrikanten sjoemelden mogelijk jarenlang met hun motorsoftware. In dat geval betaalde je te veel voor je camper. (Ex-)bezitters van nieuwe en gebruikte campers hebben daarmee recht op schadevergoeding.

Check gratis je kenteken en meld je aan.

  • Wat is er mis

    Fiat en andere camperfabrikanten sjoemelden met de uitstootwaarden van dieselauto’s en -campers. Die werden als milieuvriendelijk verkocht, maar waren dat niet.

    Wat willen we

    Je bent misleid en hebt niet gekregen waarvoor je hebt betaald. Dat nadeel willen we voor jou vergoed krijgen.

    Wat gaan we doen

    Heb jij tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een camper gekocht of gehad? Doe de gratis kentekencheck en kijk of je recht hebt op vergoeding. Onze partners gaan met onze hulp het juridisch gevecht aan.
     

    Check gratis je kenteken

  •  

    'Camperliefhebbers kregen niet waarvoor ze betaalden. Hoog tijd voor herstel'

    Stan Stolwerk, directeur bestuurder Nederlandse Kampeerauto Club

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan voor hen de strijd aan.
  • meld-je-aan-1200x800px

    1. Meld je aan

    Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

    Doe nu de kentekencheck

  • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

    2. Naar de rechter

    We vragen Fiat en andere camperfabrikanten om een fatsoenlijke oplossing. Als die oplossing niet komt, stapt Stichting Car Claim met hulp van ons naar de rechter.

  • vergoeding-1200x800px

    3. Je krijgt een vergoeding

    Als de rechter Stichting Car Claim in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. De Stichting houdt maximaal 25% in. Als er geen schadevergoeding komt, betaal je niks: no cure no pay.

Stichting Car Claim (SCC) voert met hulp van ons en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) het juridische gevecht met de camperfabrikanten. We werken hierbij ook samen met ConsumentenClaim.

Tijdlijn

18 december 2024

Oproep: stel zo snel mogelijk je bewijs veilig!

De Consumentenbond waarschuwt consumenten die langer dan 9 jaar geleden een (mogelijke) sjoemelcamper kochten. Zij kunnen nog steeds in aanmerking komen voor schadevergoeding, maar moeten snel in actie komen om de gegevens van hun camper veilig te stellen bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). De RDW bewaart gegevens van campers maar 9 jaar.

Lees ons nieuwsbericht

Of vraag direct je voertuiginformatie op bij de RDW

1 oktober 2024

Fiat aansprakelijk gesteld

Al in 2022 verstuurde Stichting Car Claim zogeheten claimbrieven naar alle betrokken partijen, waaronder Stellantis (Fiat), diverse camperfabrikanten en Nederlandse dealers.

Dit jaar volgde een tweede serie brieven, waarin deze partijen opnieuw aansprakelijk zijn gesteld en nogmaals zijn gewezen op de schade en problemen die door sjoemelsoftware zijn veroorzaakt. Met deze stappen zijn jouw belangrijkste rechten als camperbezitter veiliggesteld.

Lees het nieuwsbericht

27 november 2023

Duitse Hoge Raad veroordeelt camperfabrikant

De Duitse Hoge Raad (het Bundesgerichtshof) heeft geoordeeld dat een camperfabrikant de wet heeft overtreden. Vanwege het gebruik van sjoemeldieselsoftware is er schade geleden door de koper. De camper was gebaseerd op het onderstel van de Fiat Ducato. De zaak is terugverwezen naar het Duitse gerechtshof dat de schadevergoeding zal vaststellen. De uitspraak is ook gunstig voor Nederlandse camperkopers.

Meld je aan voor de camperclaim

4 augustus 2023

Claim van start

ConsumentenClaim, de Consumentenbond en de NKC bundelen hun krachten om een mogelijke claim voor te bereiden tegen Fiat. Dit vanwege onregelmatigheden in de software van Fiat-motoren die in campers zijn gebruikt. Deze software staat ook bekend als sjoemelsoftware.

Lees het nieuwsbericht

Veelgestelde vragen